Rødbeter mot høyt blodtrykk

Forskere ved Barts og The London Medicine and Dentistry mener at et glass med rødbetjuice om dagen kan senke høyt blodtrykk. Uttalelsen er basert på en studie utført på 15 pasienter med høyt blodtrykk. De drakk 250ml rødbetjuice om dagen.

Tekst: Bente Puig

Effekten var omtrent umiddelbar på de fleste av pasientene, med en markert nedgang i blodtrykket påfølgende dag. Forskerne mener at nitratene i rødbeten gjør at blodårene utvider seg, og viser til at paseinter med angina bruker nitrat-medisin for å lindre symptomene. Forskergruppen har studert effekten av rødbeter i flere år. De advarer at konsekvensen av å drikke rødbetjuice er rosa urin.

Nitrater fi nnes naturlig i jorden, og tas opp av grønnsakene. – Vi var overrasket over hvor lite nitrat som skulle til for å senke blodtrykket, uttaler forskeren Dr Amrita Ahluwalia. Dersom man går med høyt blodtrykk over tid, kan dette føre til slag og hjerteinfarkt.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Blodtrykket består av systolisk, som er presset når hjertet pumper blod, og diastolisk, som er når hjertet hviler mellom hjerteslagene. Det regnes som høyt blodtrykk dersom du har 140/90mmHg eller høyere. Et blodtrykk på 130/80mmHg,
eller noe lavere, er normalt.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler