Raphael hylles i Benidorm

50 år etter at Raphael vant i sangfestivalen i Benidorm, ønsker byen nå å gjøre ære på sangeren med en statue

Tekst: Bente Puig

Statuen ble forært i forbindelse med sangerens opptreden i Benidorm Palace 26. august. Sangfestivalen i Benidorm var en av Spanias viktigste arrangementer i musikkverdenen. Siden oppstart i 1959 har mange stjerner blitt født akkurat her, som Julio Iglesisas, Raphael, Dyango og Década Prodigiosa.

Leiebil Benidorm – Garantert billigst

Opp gjennom årene opplevde man stadige endringer i festivalen, premiene varierte og noen ganger ble ikke festivalen arrangert i det hele tatt. De siste årene frem til 2006 var førstepremien 36 000 euro og gratis plateinnspilling.

Etter 39 år, ble festivalen i 2006 avlyst for godt. I dag er bare min¬net igjen, og rådhuset i Benidorm ønsker å holde vedlike minnet ved å hylle festivalen med blant annet å oppkalle gangveiene rundt Parque de L´Aigüera etter festivalen, samt oppkalle hver eneste fontene på plassen etter vinnerne av festivalen.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler