Picasso under hammeren

Picassos maleri «nature morte aux alpes», som representerer en av kunstnerens mange elskerinner, gikk under hammeren for 37 millioner dollar (29 millioner euro) ved Sotheby´s i New York i oktober.

Tekst: Bente Puig

Prisen var langt under de forventede 50 millioner dollar. Maleriet ble auksjonert bort i år 2000 for 28,6 millioner dollar. Dette portrettet viser Picassos elskerinne og muse Marie-Therese Walter som var en viktig inspirasjonskilde for den spanske kunstneren. Den unge damen med en profil som en gresk gudinne poserte vel og ofte for Picasso, og er foreviget i mange av hans verker. Picasso ble kjent med den 17 år gamle jenta i 1927, og innledet umiddelbart et forhold til henne mens han fortsatt var gift med Olga Khokhlova. Han laget skulptur av henne og malte henne i et atelier han kjøpte i Boisgeloup i 1930, som også ble parets elskovsrede.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler