Oppussing trekkes fra på selvangivelsen

Arbeidsledigheten i Spania begynner nå å nærme seg 22%, bankene har forseglet pengebingene, og 9. mai i år sto landet i fare for å lide samme sjebne som Hellas. Folket krever tiltak fra regjeringen i en desperat situasjon.

Tekst: Vicente Germán Saval

Som følge av stadig heftigere krise i landet, har regjeringen iverksatt planer som skal bidra til å lette på den spanske økonomien og arbeidsledigheten i landet. Siden i fjor har man kunnet utgiftsføre byggeprosjekter i egen bolig.

I år tar regjeringen et kjempesteg i riktig retning, og vedtok 7. mai i år å øke satsene, slik at huseiere får utgiftsført et høyere beløp enn tidligere. Lovendringen omfatter også byggearbeider på feriebolig og leid bolig, og utelukker boliger som brukes i forretningsøyemed.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Endringen trer i kraft 1. august i år og gjelder frem til 31. desember 2012. Med dette ønsker regjeringen å få fart igjen i byggebransjen, som jo er veldig hardt rammet av krisen, samtidig som de oppfordrer folk til å begynne å bruke penger igjen.

Ønsker du mer informasjon om temaet, kan du kontakte en gestor som kan veilede deg om satser osv.

Endringene er som følger:
a. En økning i fradraget på selvangivelsen, også når det gjelder feriebolig og leid bolig. Unntak fra regelen er boliger som blir brukt i forretningsøyemed.
b. Utgiftsposten øker fra 10% til 20%
c.Beløpet økes fra 4000 euro til 6750 euro
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler