Økt omsetning i spansk turistnæring takket være skandinaviske turister

I årets første åtte måneder ble det registrert en økning i omsetningen i turistsektoren på 6,2% mot samme periode i fjor. Utenlandske turister la igjen 38 863 millioner euro frem til utgangen av august, og da først og fremst briter, franskmenn, russere og skandinavere.

Tekst: Bente Puig

Hele 40,7 millioner turister ankom Spania i denne perioden. I høysesongen i august brukte hver turist i gjennomsnitt 248,5 millioner euro per dag. Til tross for økt omsetning, ble det registrert en nedgang i hotelldøgn i juli og august på 1,8%. Det er de russiske turistene som bruker mest penger når de er på ferie. Russerne la igjen hele 1 331 millioner euro i perioden januar til august, eller i gjennomsnitt 1546 euro per turist. Dette er godt over gjennomsnittet som er på 956 euro. Skandinaviske turister la igjen 3 396 millioner euro, 9,7% mer enn samme periode i fjor.

Gjennomsnitts forbruk per turist var 1241 euro. Bare i august økte pengebruken blant skandinaviske turister med 32,3%, dette først og fremst i Valencia-regionen, Balearene og Andalucía. Kinesiske turister begynner også å gjøre seg bemerket. I alt la de igjen 82,9 millioner euro i Spania i perioden januar-august. Gjennomsnitts forbruk per turist var 2125 euro, langt over både russerne og skandinaverne. Sekretær i turistforbundet, Isabel Borrega, viser til Kina som et viktig marked for spansk turistnæring. Spansk turistforbund ønsker å satse mer på dette markedet, og utvikler nå et produkt spesielt for Kina. Engelskmenn forblir en viktig del av spansk turistnæring, med en økning i august på 14,3%, og 6,7% på årsbasis. De britiske turistene brukte i gjennomsnitt 931 euro per person i august, hvorav en tredjedel på Balearene.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler