Murcia

Regionen Murcia er kjent som “Spanias kjøkkenhage” med sin store produksjon av frukt og grønnsaker. 70% av drueproduksjonen i denne regionen er av den stenfrie typen Apirena.

Tekst: Bente Puig

Murcia er Spanias største leverandør av denne druetypen hvor mesteparten eksporteres til andre land i Europa og Afrika. Murcia deltok nylig på den internasjonale kongressen “Grape Attaction 2012” arrangert av landbruksorganisasjonene Apoexpa og Fepex.

Ved landbruks-instituttet i Murcia jobbes det kontinuerlig med å videreutvikle og forbedre druetyper via blant annet poding. Dette gjør at Murcia har de beste druetyper når det gjelder smak, konsistens og størrelse på frukten, samt motstandsdyktighet overfor infeksjoner og sykdommer.

I følge tall fra Apoexpa er Apirena den mest brukte ferske frukten i Syd-Afrika. Nå arbeider organisasjonen med å åpne nye markeder i Asia og Midt-Østen. Europa er fortsatt den største forbrukeren av druetypen. 28% av all frukt og grønnsaker som produseres i Murcia i Spania går til eksport, 79% av rotgrønnsakene og 76% av frukten.


TIPS: LAST NED MURCIA GUIDEN – ALT DU TRENGER VITE OM MURCIA I SPANIA

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler