Mister foreldreretten for manglende bilbelte

Advokat Bartolomé Vargas i Trafikktilsynet meldte i forrige uke om at Barnevernet kan innføre direkte sanksjonering dersom foreldrene til et småbarn blir bøtelagt mer enn tre ganger for manglende sikring av barn i bil.

Tekst: Bente Puig

Dette innbærer blant annet at foreldrene kan miste foreldreretten midlertidig, og i verste fall adopsjon av barnet. Dersom et barn dør i trafikkulykke, og det viser seg at livet kunne vært reddet ved bruk av belte, vil sjåføren kunne dømmes for drap.

51% av barna som dør i trafikkulykker kunne reddet livet dersom de hadde hatt belte på, uttaler Vargas som mener at sanksjonering er viktig, men at oplysningsarbeide er enda viktigere. Rapporter fra 2008 til 2011, viser at 46% av barn under 14 år som dør i trafikken ikke brukte belte, og at de som brukte belte var det kun 18% som brukte det riktig.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler