Kvalitetstid 4 timer og 42 minutter

Fire timer og 42 minutter er det en spansk mor tilbringer sammen med barna sine i løpet av en dag. Dette er 36 minutter mer enn gjennomsnittet i EU.

Tekst. Bente Puig

Det er P&G som står bak studien “Gracias mamá”. 9582 mødre fra 13 EU-land deltok i studien, 1014 var spanske. Studien viser også at stadig flere fedre deltar i de daglige syslene hjemme med familien. 7 av 10 spanske kvinner mener at det daglige husholdet også er mannens ansvar, men innrømmer at mannen ikke på langt nær tilegner like mye til tid dette formålet som kvinnen. 26% svarer at mannen bruker 3 til 5 timer i uken på hushold. 17% svarer en til to timer, 14% 6 til 8, mens 5% svarer at de ikke får noen hjelp av mannen i det hele tatt. 48% av kvinnene regner seg selv som administratorer i hjemmet, 37% føler mere uavhengighet. 50% av spanske kvinner hevder at krisen gjør mamma-rollen vanskeligere.

Spanske mødre har i gjennomsnitt utsatt mammarollen syv år. Spanske kvinner bruker disse årene til å forberede seg akademisk og intellektuelt for å kunne innta mamma-rollen uten å være avhengig av mannen. Studien viser også at spanske mødre foretrekker en klem fremfor et “takk” som uttrykk for familiens tilfredshet. I gjennomsnitt mottar en spansk mor en slik takknemlighet, altså en klem, fra familien hver tiende dag. Dette skiller syd-Europeerne veldig fra de nordiske landene der fysisk kontakt ikke blir like verdsatt.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler