Kinesiske investorer viser interesse for det spanske boligmarkedet

Det har lenge gått rykter om at kineserne er ivrige på boligkjøp i Spania. Med den spanske regjeringens innføring av oppholdstillatelse (residencia) for alle som kjøper bolig i Spania, kan dette bli en realitet. Det ble nylig avholdt et seminar i Peking arrangert av det spanske handelskammer og meglerselskapet Gold Millenium Group, der spansk bolig ble promotert.

Tekst: Bente Puig

– Spania har gått fra krise til muligheter, uttalte Javier Hernández, deleier i meglergruppen. Han understreker den sterke nedgangen i boligprisene i Spania og mulighetene for forhandlinger av sluttprisen ved boligkjøp. Selv om loven om oppholdstillatelse ennå ikke er vedtatt, kan den spanske ambassaden i Peking bekrefte at det er flere kinesiske borgere som er i sluttforhandlinger om kjøp av bolig i Spania. Det er mange pengesterke kinesere som ønsker å investere i bolig i Spania, både for investeringen i seg selv, men også for å studere ved spanske universitet. Santiago Xu fra investeringsselkapet Sheng Di Fu Lan mener at den nye loven om oppholdstillatelse er avgjørende for kinesiske investorer.

Leiebil Spania – Garantert billigst
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania – Søk etter bolig i Spania

– Prisen for bolig i de store byene i Kina er tre ganger høyere enn i Spania, derfor er det interessant å investere i Spania, sier han. Millenium Group har forskjellige type investorer i sin portefølje, alt fra privatpersoner som ønsker å investere i en liten leilighet til store investorer som ønsker hele boligkomplekser, hoteller og industribygninger. De siste tallene viser at det er 800 000 nye boliger for salg i Spania, og mellom 2 og 3 millioner tomme brukte boliger. De fleste er i Andalucía, Valencia og Cataluña.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler