Kanin-fisken ødelegger den lokale fiskebestanden i Alicante

Direktøren ved marin-vitenskapslinjen ved universitetet i Alicante, José Luís Sánchez Lizaso, melder om farene ved de økede temperaturene i Middelhavet, et fenomen han beskriver som «tropikalisering». Fenomenet, som han mener er en følge av den globale oppvarmingen, truer fisket i Middelhavet.

Tekst: Bente Puig

Nye fiskearter er oppdaget, arter som har sin tilhørighet i Rødehavet og Suez-kanalen, som for eksempel kanin-fisken. Dette er en rovfisk som kan utrydde store deler av de lokale fiskeartene i Middelhavet, samt at den er en stor trussel for Poseidonia-planten på havbunnen. Kanin-fisken har hittil levd i farvannet rundt Tyrkia og Hellas. Grunnet akkurat denne fiskens tilhold utenfor spanskekysten, har nå Valencia i Spania innført fiskeforbud i helgene. «Det er viktig å innføre slike tiltak for å beskytte fiskebestanden. En fridag i uken utgjør to måneder på et år, dette er veldig viktig.

Leiebil Spania – Garantert billigst

Middelhavet er utsatt for press, men med kontroll kan vi ha fiske i mange år til», uttaler Sánchez-Lizaso som også nevner tiltak som fiskenett med større masker slik at småfisk går fri.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler