Kaffe mot depresjon

Sukrede drikkevarer forbindes med større risiko for depresjon, mens kaffe assosieres med den motsatte effekten. En ny amerikansk studie viser at kaffe har en forebyggende effekt på depresjon. Studien ble utført på 263.925 personer i alderen 50 til 71 år som regelmessig drakk enten fruktjuice eller kaffe.

Tekst: Bente Puig

ter ble alle forespurt på nytt om de siden år 2000 hadde vært diagnostisert med depresjon. 11.311 meldte at de hadde fått diagnosen en eller flere ganger i løpet av perioden. Studien viste at de som drakk mer enn fire glass med brus og leskedrikker om dagen hadde 30% større risiko for å få depresjon.

Leiebil Spania
Hotell Spania – Søk etter hotell i Spania
Bolig Spania

De som drakk mer enn 4 glass fruktjuice om dagen hadde 38% større risiko for depresjon, mens de som drakk mer enn 4 kopper kaffe (uten sukker) om dagen hadde 10% mindre risiko for depresjon i forhold til de som ikke drakk kaffe.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler