Jordskjelvofrene i Lorca demonstrerte i Madrid

Foreningen for jordskjelvofrene i Lorca demonstrerte i forrige uke utenfor kongressbygningen i Madrid i protest mot uteblivende hjelp fra statlig hold. Rett etter jordskjelvet for ni måneder siden, lovte regjeringen umiddelbar økonomisk støtte til de rammede.

Tekst: Bente Puig

Ingen har hittil sett noe til denne støtten. Det lokale politiet i Lorca satt 7opp seks busser for de 250 personene som ønsket å delta på demonstrasjonen i Madrid. Totalt var det 700 mennesker som demonstrerte. Talsmann for organisasjonen Juan Carlos Segura uttalte at formålet med denne demonstrasjonen var å minne regjeringen om de brutte løftene.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

Per i dag er 2.000 familier i Lorca husløse, 1.200 hus må gjenbygges, en tredjedel av skoleelevene er fl yttet til andre midlertidige undervisningslokaler og flere kommunale helsestasjoner befinner seg i midlertidige lokaler. Hjelpen uteblir, og fl ere og fl ere havner på gaten, uttalte Segura som hadde møte med fl ere politiske partier for å be om forståelse, støtte og handling.

Hjelpen som ble lovet for ni måneder siden innebar blant annet konstruksjon av 300 boliger, revitalisering i jobb- og handelsmarkedet, gjenoppbygging av skoler og helsestasjoner, samt økonomisk støtte til de rammede. Ordfører I Lorca Francisco Jódar mente demonstrasjonen var utidig, men ønsket ikke å utdype hvorfor.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler