Høyt blodtrykk hos spanske kvinner

Mer enn 50% av spanske kvinner over 50 år har problemer med høyt blodtrykk,og en av tre har diabetes eller høyt kolesterol.

Tekst: Bente Puig

Dette viser tall fra hjerteforeningen i Spania. Risikofaktorene er alder, overgangsalder, arvelig belastning, kroppsvekt og røyking. Sistnevnte får mye av skylden. Selv om antallet røyekere er 20% færre enn for 20 år siden, er økningen stor blant unge jenter.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I følge spansk statistisk byrå (INE) skyldes mer enn 3 av 10 dødsfall i Spania hjerterelaterte problemer. Blant kvinner er vaskulære sykdommer i hjernen den største dødsårsaken, og utgjør 35,10% av alle dødsfall. Kvinner er mest utsatt i overgangsalderen grunnet mangel på østrogen.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler