Historiske ruter i Benidorm

Benidorm har mer å by på enn skyline og badestrand. Nå har kulturrådet i Benidorm, Eva Mayor, lansert tre guidede historiske ruter for innbyggerne og turistene.

Tekst: Bente Puig

De historiske vandringene starter med Benidorms opprinnelse og frem til begynnelsen på 1900-tallet. Man vil også få vite historien til utkikkstårnene, som var i bruk i 400 år. Disse ble brukt til å varsle soldater og innbyggere ved ber¬biske sjøangrep, derav begrepet “moros en la costa” (arabere på kysten).

Leiebil Benidorm – Garantert billigst

Gam¬lebyen har vært nesten intakt de siste 70 årene, kun med endringer av servi¬cetilbudet. I dag er deler av gamlebyen et homse-distrikt med diverse barer og utesteder for homofile. 30. september arrangeres “Ruta del castell” som starter på Plaza de la Creu og går opp via gam¬lebyen til kirken Iglesia de Sant Jaume, ned til Punta Canfalí og l´Hort de Colón. 21. oktober er det duket for ruten “Tor¬res de Les Caletes” somo starter fra Torrejó og går langs Playa Levante og opp til Torre de Les Caletes.

Disse tårnene var i bruk helt opp til 1824 i kamper mot berberne fra Algerie som fant sted i Benidorm-bukten. Ved disse tårnene sto det kanoner på rekke og rad langs kystlinjen. Her fantes en liten militær leir bestående av fem soldater og en militærsjef. Den tredje ruten starter fra l´Hort de Colón 2. desember, og går via Poniente mot Tossal de la Cala som tar for seg iberisk histo¬rie. Ved rute nummer to og tre har man to valg: en lang og en kort rute. Vandrin¬gene er gratis. Maksimums antall 15 per¬soner. Påmelding må skje ved oppmøte i Benidorm Rådhus
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler