En av ti spanjoler har ikke hatt ferie de siste 3 årene

Spanjolenes reisevaner har blitt betydelig endret som følge av den økonomiske krisen. En av ti hevder at de ikke har hatt ferie på tre år. Av de som tar ferie bestiller 73% individuelle tjenester, ikke pakkereiser.

Tekst: Bente Puig

Den vanligste reisemåten er med fly og bil. Overnattingen som brukes mest er hotell og resort (70%), mens 17% foretrekker leilighet, 6% casa rural og 4% camping. De hotellkjedene som blir mest brukt av spanske turister er NH Hoteles, Barceló og Meliá.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

De som bruker reisebyrå for å arrangere sine reiser er stort sett fornøyde. 70% hevder de er fornøyde, mens kun én av tyve sier seg misfornøyd med reisebyråenes feriearrangement. Kundenes favorittreisebyrå er Eroski Viajes, Booking og Viajes El Corte Inglés, mens Rumbo kom dårligst ut.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler