Dekk miljømerkes

Alle dekk som blir produsert i EU etter 1. juli skal miljømerkes. Uttaler direktør i Michelin, Hugo Ureta, under presentasjonen av det nye etiketteringssystemet i selskapet.

Tekst: Bente Puig

De nye reglene trer offentlig i kraft 1. november i år og omfatter dekk til personbiler, varebiler, firhjulstrekkere, minibusser og busser. Piggdekk, offroad-dekk og konkurransedekk blir foreløpig ikke regulert. Den nye merkingen skal stå for sikkerhet, energisparing og lite støy. – Denne merkingen har mange fordeler, deriblant direkte besparelser for forbrukerne og for miljøet, sier direktøren.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

70% av alle trafikkulykker skjer på tørt føre, viser en studie utført av Michelin og universitetet i Dresden (Tyskland). Studien omfattet 10 000 ulykker de siste 10 årene. De alvorligste ulykkene (2 5%) skjedde i svinger, hvorav 50% på tørt føre. – Det er viktig for oss som dekkprodusent å lage dekk som er like sikre på vått føre som tørt føre, samtidig s om det skal være drivstoffbesparende og med lang holdbarhet, sier direktøren som mener merkingen hever dekkbransjen til et modernenivå.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler