De Hellige tre Kongers Dag

Dagen De Hellige tre Kongers Dag i Spania er en forventningens dag for de minste. Dagen starter med den sedvanlige Roscon de Reyes, en kremfylt hvetekrans dekorert med kandisert frukt. Inne i kaken finnes den en bønne og en konge. Den som er så heldig å få kongen blir konge for en dag. Stakkaren som får bønnen må betale kransen neste år.

Tekst: Bente Puig

Baltazár, Gaspár og Melchor er hovedpersonene når det arrangeres Cabalgata de Reyes i byen om kvelden den 5. januar. Det er denne kvelden De Hellige tre Konger kommer langveisfra, ridende på sine kameler med gull, myrra og røkelse som gaver til Jesus-barnet. For å ønske velkommen de vise menn, som de også blir kalt, har barna satt ut vann og småkaker til kamelene. Og for å vise sin takknemlighet deler de vise menn ut godterier og leker til barna.

Opptoget er forseggjort med kavalkader og fantastiske kostymer. Barna går velvillig til sengs denne kvelden, i håp om at de vise menn kommer med gaver i løpet av natten. Her er det om å gjøre å stå opp så tidlig som mulig neste morgen, det trettende dag jul og gaveutdeling!
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler