Benidorm og Valencia er turistenes favorittreisemål

Valencia og Benidorm figurerer blant de ti beste feriesteder i Spania. Dette viser statistikken i den femte Traveller´s Choice Destinos 2012 fra TripAdvisor, der turister selv står for kåringen av de beste feriestedene. TripAdvisor regnes som den beste reiseguiden på nett.

Tekst: Bente Puig

Valencia ble kåret til den femte beste feriebyen i Spania, og Benidorm kom på en tiende plass. Barcelona topper listen, etterfulgt av Madrid, Sevilla, Granada, Valencia, Palma de Mallorca, Málaga, Marbella, Salamanca og Benidorm. I tillegg til å toppe den spanske listen, havnet Barcelona også på fjerdeplass på Top 25 Europa, og på femteplass på verdensbasis.

Turistsjefen i Valencia, José Salinas, uttaler i et pressebrev til TripAdvisor at «for et reisemål finnes ingen bedre premie enn turistenes egne vurderinger». Han understreker samtidig at Valencias turist-image er veldig positivt, og at kåringen vil bidra til videre positiv vekst i Valencias turistnæring.

Turistsjefen i Benidorm, Yolanda Pickett, mener at kåringen av Benidorm er et resultat av hardt utført arbeide for å etterkomme turistenes behov. «Turisten finner alt han trenger i yen, da vi har mye å tilby for turister i alle aldersgrupper», sier Pickett.

Leiebil Benidorm – Garantert billigst

Traveller´s Choice fra TripAdvisor 2012 består av mange kategorier, blant annet beste europeiske reisemål og verdens beste reisemål. Det finnes egne lister for Afrika, Asia, Australia, Caribien, SentralAmerika, Europa, Kina, Syd-Amerika og USA.

Benidorm målte beste hotellbelegg siden 2003 Hotellforbundet Hosbec viser til veldig godt på belegg på hotellene i Benidorm første halvpart av mai. Belegget var på 84,5%, beste resultat på ti år, og en økning på 6,9% fra samme periode i fjor. Tallene bekrefter forbundets karakteristikk av Benidorm som et viktig vår- og høst-reisemål i Spania, i tillegg til sommerperioden. De største gruppene turister er spanjoler og engelskmenn, som sammen utgjør 90% av alle hotellovernattinger i byen. Antallet spanske turister økte med 11% i første halvdel av mai, til 236.000 overnattinger,
siden samme periode i 2012. Det britiske markedet økte med 7% til 226.000 hotellovernattinger.

Totalt er antallet turister fordelt slik:
spanjoler 46,4%, engelskmenn 44,4%, belgere 3,5%, nederlendere 2,4%, franskmenn 0,8%, tyskere 0,6%, irer 0,5%, russere 0,4% og skandinavere 0,4%.
CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler