Benidorm med rekordbesøk – 90 prosent belegg i desember i fjor

Det gode været med opptil 22 grader i fridagene før jul, konkret 6. til 11. desember, gjorde at Benidorm satte besøksrekord med over 90 prosent belegg på hotellene.

Tekst: Bente Puig

70 prosent av provinsens hotellsenger befinner seg i Benidorm, tilsammen 40 000 senger. Bortsett fra engelskmenn er det i hovedsak turister fra Madrid som besøker Benidorm. Østblokklandene har også vært godt representert under fjorårets andre Turismo Senior (reiser for eldre) i desember. I alt femten hoteller i Benidorm er med på dette programmet der det legges opp til gruppereiser i lavsesongen for EU-borgere 55+.

Innlandskommunene er ikke like heldige, og registrerte kun 35 prosent belegg i samme periode. Presidenten i RuralGest, Rafael Pintado, melder at i hele 2011 ble 350 rurale overnattingssteder stengt i hele Spania. Det regnes med ytterligere fall på 40 prosent i løpet av årets første måneder, og at varighet på et gjennomsnitts opphold vil være en natt per hode.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler