Åpner massegraver i Alicante

På den kommunale gravlunden I Alicante fi nnes hele fem massegraver. I disse antas at det er gravlagt fem små babyer. Den ene saken etter den andre rulles opp i Spania om barn som på fødestuen ble erklært dødfødte helt opp til 1980-årene, men som i virkeligheten ble stjålet og adoptert bort.

Tekst: Bente Puig

Benrester etter et barn ble funnet i den første graven som ble åpnet, og et foreldrepar mener det kan være deres datter som ble født ved Hospital General i Alicante i 1972. Dette er første gang man i Valencia-regionen åpner massegraver. Restene skal nå DNAtestes for å fi nne ut om dette er parets datter.

Trenger du leiebil? Garantert billigst

I følge talsmann for foreningen for de berørte av uregulert adopsjon (Asociacion de afectados por las adopciones irregulares) skal det i perioden mars til desember 1962 har blitt gravlagt 483 nyfødte barn ved gravlunden i Alicante. Presidenten i organisasjonen, Antonio barroso, uttaler at det hittil i Spania er utført åpning av elleve graver i forbindelse med etterforskning av stjålne babyer i Baskerland, Cádiz og Barcelona.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler