Andelsleiligheter også i Spania

Krisetider vekker fantasi og solidaritet blant det spanske folket. Etter å ha studert det skandinaviske systemet med andelsleiligheter begynner nå Spania så smått å innføre liknende system av flere årsaker: for å unngå spekulasjon og for å gi unge en mulighet på boligmarkedet.

Tekst: Bente Puig

I første omgang er systemet innført i små kommuner i Cataluña, Andalucía og Baskerland. Innskuddet er på mellom 6000 og 12 000 euro, og en månedlig husleie på 190 til 450 euro. Andelseieren har borett resten av livet, men kan ikke selge eller leie ut boligen.

Bruksretten kan dog gå i arv i familien. For de som ønsker å opprette bolig-andelslag stiller Banca Ética og Instituto Catalan de Finanzas med gunstig finansiering som betales tilbake med andeleiernes innskudd og husleie. Denne formen for andelslag ble lovfestet i Cataluña i 2006.


CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler