Alkoholmisbruk etter slankeoperasjon

For mange fedmeram¬mede pasienter kan alkoholmisbruk bli et nytt problem etter en slanke¬operasjon med gastrisk bypass med reduksjon av magesekken, viser en ny studie fra American Society for Metabolic and Bariatric.

Tekst: Bente Puig

Procentan¬delen som utvikler denne avhengigheten etter slankeoperasjon er bare 3%, men i tall utgjør dette 2000 nye tilfeller per år i USA. Ved oppfølging av pasientene de to første årene, viste 3% symp¬tomer på avhegighet. Presidenten i organisas¬jonen, Dr. Robin Black¬stone, sier at tallene ikke er overraskende da det er kjent at pasientene blir mer sensible overfor alkohol etter en operas¬jon.

Grunnen til dette er at magesyren normalt bryter ned mye av alko¬holmolekylene, og et¬ter en gastrisk bypass kobles mye av denne syren ut. – Man burde ikke drikke alkohol i det hele tatt etter en slanke¬operasjon, uttaler Black¬stone. 2000 pasienter fra klinikker i hele USA del¬tok i undersøkelsen. Mer enn halvparten av pasi¬entene som utviklet alko¬holavhengighet hadde ikke alkoholproblemer før operasjonen. Hyp¬pigheten var størst blant unge menn.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler