94% lever med forurensning

Trafikk og industri er de store synderne som er ansvarlig for at 94% av Spanias befolkning puster forurenset luft. Verdiene ligger over det anbefalte av WHO (World Health Organisation).

Tekst: Bente Puig

Miljøvernorganisasjonen Ecologistas en Acción hevder at det dør åtte ganger mer mennesker av forurensning enn som følge av trafikkulykker. Bare i EU skal det være 400 000 premature dødsfall som skyldes forurensning, 20 000 av dem i Spania.

Ecologistas en Acción har lagt frem en rapport om luftkvalitet som er unik av sitt slag i Spania. I rapporten heter det at kostnadene som følge av forurensning utgjør mellom 1,7 og 4,7% av BNP. Organisasjonen arbeider for mindre trafikk i urbane strøk og større satsning på offentlig kommunikasjon.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler