60% økning I bensinprisen

Bilkjøring har blitt 60% dyrere de siste tre årene, viser tall fra forbrukerorganisasjonen FUCI (Federación de usuarios-Consumidores Independientes).

Tekst: Bente Puig

En strekning på 10 mil, med et gjennomsnitts forbruk på 6 liter, koster i dag tre euro mer i drivstoff enn i 2009 da benisn og diesel kostet henholdsvis 0,875€ og 0,869€ per liter. Presidenten i FUCI, Gustavo Samayoa, mener den stadig økende bensinprisen rammer en allrede stram økonomi blant folket, samt transportindustrien som næring.

Hele 50% av bensinprisen går rett i statskassen i form av avgifter, sier Samayoa. FUCI anbefaler folk å bruke mer offentlig transport av økonomiske årsaker, men også for å spare miljøet. Organisasjonen har utgitt et hefte med sparetips for billister med måter å kjøre på for å spare penger.

CashBackCard TIPS: Visste du at du kan få Cashback på alt av kostnader på reise, opphold og aktiviteter i hele Spania? Med fordelskortet og Appen Cashback, får du penger igjen av det du bruker på blant annet fly, hotell, leiebil, flyplasstransport, bolig, restauranter, shopping, fornøyelsesparker, og mye annet. Fordelskortet er gratis, og er en del av verdens største shopping program, og kan brukes i over 47 land i hele verden. Les mer om Gratis Fordelskort i Spania

Bruk sjemaet under for å sammenligne priser fra leiebilselskapene i Spania. Garantert beste pris!
Takk for at du deler